Tags

, , , , , , , , , , ,

2015/01/img_7493.jpgMin lille kille fyllde ju 1 år förra helgen och jag tänkte att jag skulle dela med mig av recepten på det som fanns på fikabordet! Allt var gluten och sockerfritt förutom den stora tårtan som var en marängtårta. Receptet på Ebbes 1-årstårta har jag delat med mig av här och den var en riktig hit enligt födelsedagsbarnet 🙂

2015/01/img_7486-0.jpg

På fikabordet fanns (förutom tårta) arrakskulor (väldigt poppis!), chokladmuffins med mascarponefluff, jordnötskakor och kokoskex.

2015/01/img_7484-0.jpg

Supergoda arrakskulor:

  • 100 g smör
  • 100 g kokosflingor
  • 150 g mandelmjöl
  • 3 msk kakao
  • arraksarom (smaka dig fram till lagom mängd)
  • 1 dl stevia strö
  • Choklad att smälta och doppa bollarna i.

Blanda rumsvarmt smör och stevia strö med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop. Rulla små bollar och doppa i smält choklad, ställ i kylen.

Receptet hittade jag här.

2015/01/img_7483-0.jpg

Chokladmuffins med mascarponefluff:

  1. Lägg muffinsformarna på en plåt.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt chokladen när en del av smöret smält. När nästan allt smör smält, ta bort kastrullen från värmen (vi vill inte koka chokladen) och rör då och då tills chokladen smält och det blivit en jämn blank fin smet.
  3. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt sötningsmedel. Vispa med elvisp ca 30 sekunder till ljus smet.
  4. Vispa ner bakpulver och fiberhusk.
  5. Tillsätt vispgrädde, mandelmjöl, kesella och det smälta smöret blandat med chokladen.
  6. Vispa snabbt ihop allt till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp.
  7. Fördela smeten i muffinsformarna.
  8. Grädda chokladmuffinsarna mitt i ugnen i 175°C i ca 25 minuter.

Ta ut muffinsarna från ugnen och låt svalna i formarna under bakhandduk. De sjunker ihop lite när de kommer ut från ugnen. 

Mascarponefluff:

2 dl grädde

1 dl mascarpone

1 krm vaniljpulver

2 msk Sukrin melis (eller annan florliknande sötning)

Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.

Receptet på muffinsen kommer härifrån och mascarponefluffet är ifrån Jills mat.

2015/01/img_7482-2.jpg

Jordnötskakor (6st)

  • 60 g jordnötssmör
  • 2 msk kokosfett
  • 2 tsk honung
  • 1 msk kokosgrädde eller vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • Sötningsmedel eller annan sötning efter smak
  • Drygt 0,5 dl saltade rostade jordnötter
  1. I en mikrovågssäker form, blanda jordnötssmör, honung och kokosfett. Kör på full effekt i 1 minut.
  2. Rör ner grädde, sötning och vanilj tills det blir en kolaliknande konsistens. Rör till sist ner jordnötter och klicka ut avlånga kluddar på ett bakålåtspapper. Sätt in i frysen och förvara sedan i kylskåpet.

Recept från 56kilo.

  • Kokoskex (10st)
  • 2 dl riven kokos
  • 25 g smör
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 äggvita

Smält smöret och blanda ihop ingredienserna. Platta ut till små kakor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. 

Recept från appen “LCHF-köket”.

2015/01/img_7487.jpg 2015/01/img_7488.jpg

Nöjd ettåring som tyckte hans tårta var supergod 🙂

Advertisements